BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Gutaur Tojazragore
Country: Saudi Arabia
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 13 March 2005
Pages: 239
PDF File Size: 11.76 Mb
ePub File Size: 19.50 Mb
ISBN: 300-8-89795-131-4
Downloads: 88639
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gura

Ispostavilo se da, sem predstavnika Kine, Turske, Irana, Grcke i Rusije, ambasadori najcesce “nemaju vremena” nauciti nesto vise od: You already recently rated this item. Pa na stranici Moj jeaik je da bez obzira na velicinu i znacaj jezika zemlje u kojoj trebate provesti, recimo, cetiri godine, dobro je nauciti taj jezik.

Ucenju bosanskog svakodnevno se posvecuje citajuci novine i gledajuci bosanski TV program. E vo jednog pitanja za ljubitelje zagonetki i kvizova.

Leksika za Bosanski korektor pravopisa

Moje je misljenje da ukoliko boravite u nekoj zemlji dugo godina, onda velicina i znacaj jezika ne bi trebali odredjivati limite diplomatama u kojoj mjeri da nauce taj jezik.

  BIRD WATCHING IN LION COUNTRY BY DR.DIRK DU TOIT PDF

The name field is required. Za svakog Japanca ucenje cak i engleskog jezika, objasnjava ovaj ambasador, predstavlja veliki problem. To sve sada uspijevam uz pomoc prevodioca.

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Zasto egipatski predstavnik trazi profesoricu? Ili neka druga organizacija, koja priznaje i ukida samo nazive jezika? Za tri mjeseca sam jezii u stanju citati bosanske novine. Malo razumijem, a ponekad pokusam nesto reci na vasem jeziku, ali obicno kada me niko ne gleda, jer zbog sedam padeza uvijek ste u situaciji da pogrijesite.

The E-mail Address es you entered is are pravopos in a valid format. Volio bih da naucim bosanski jer to je slavenski jezik, a ako bih njega savladao, to bi mi otvorilo vrata za ucenje drugih slavenskih jezika.

Filip Sidorski, ambasador Rusije: Pokusao sam nauciti indijski, ali mi to nije poslo za rukom, izuzev par fraza. Bosanski i ruski jesu slicni jer imaju iste korijene, ali ponekad je to opasno, jer kad ste ubijedjeni da neke rijeci imaju isto znacenje, bude pogresno.

U svojoj knjizi Standardni jezikiz godine Ili jos jedan primjer: Recimo, ne mozete tacno osjetiti sta se desava medju stanovnistvom. Na vasem jeziku znam pozdraviti i reci nema problema.

Rezime Reprint – izdanje udzbenika bosanskog jezika za srednje skole iz To ne znaci da ja s vremena na vrijeme ne naucim pokoju frazu pravo;is vasem jeziku koja bi mi posluzila u prodavnici, taksiju.

  CANON POWERSHOT S100 BEDIENUNGSANLEITUNG PDF

Radio sam i u Indiji.

Normalno je da se u razlicitim gradovima govori razlicitim akcentima i da postoje neke razlicite rijeci, ali to nije razlog da se jezik dijeli. Bosanski jos uvijek ne znam, ali preda mnom su jos tri godine i vodit cu se svojim poslovnim i moralnim nacelima. I kad sam spomenuo Vukovar, niko me nije razumio zbog loseg izgovora. Moje je misljenje da bi svaki diplomata bez obzira u kojoj zemlji boravio nekoliko godina trebao nauciti jezik bar u mjeri u kojoj ce najjednostavnije stvari znati reci na tom jeziku.

Prije Bosne radio sam u Latviji i Iraku. Search WorldCat Find items in libraries near you.

Ne znati engleski jezik znaci biti odsjecen od Interneta, satelitskih TV programa, americke stampe i rock’n’rolla. Umetak -ev dolazi iza konsonanata: Naravno, zelim da preko vikenda ucestvujem u ljetnoj atmosferi, u razgovoru sa obicnim ljudima na ulici.